Training, coaching en advies

terena onderwijs2go

Tekstbegrip vergroten met Sterk  BEGRIP

Met je team werken aan een nieuwe didactiek voor begrijpend lezen. Als trainer en ervaringsdeskundige sta ik naast jullie om het beste uit jullie te halen, zodat je leerlingen leesvaardiger worden voor toetsen en werkstukken. Lees ook verder op deze pagina.

terena onderwijs2go

Leren leren voor betere toets resultaten

Je gaat op een andere manier naar je (hoogbegaafde) leerlingen kijken. Eerst kijken we naar de oorzaak van het leerprobleem, en dan krijg je studietips op maat om leerlingen in de flow te brengen. Met een kort stevig coachingstraject leer je bijsturen waar nodig.

terena onderwijs2go

Casus bespreking

CITO-analyse

Zonder in je klas te zijn, weet ik door de CITO Begrijpend Lezen-analyse hoe jij hebt lesgegeven en wat je leerling(en) nodig heeft/hebben. Ik maak een CITO-analyse voor je en daarvan krijg je een ontwikkelrapport met didactische tips om onderwijs op maat te geven.

Een sterke leerkracht/RT/ouder weet 

hoe hij/zij leerlingen laat excelleren!

Onderwijs2Go

Hoe ziet teamtraining van Terena eruit?

Wanneer je met Sterk BEGRIP gaat werken, beginnen we met een startworkshop.
Daarna leer je verder in de online leeromgeving. Je gaat oefenen en maakt je snel eerste vorderingen.
Verwacht dan dat je door een worstelperiode heen moet. Geen excellentie zonder bikkelen en doorzetten. Dus het is echt toepassen wat je hebt geleerd in de Academie op elke tekst en elke sociale situatie! En daar heb je elkaar als team bij nodig. Hoe sterker je samenwerkt, hoe meer je de kracht van Sterk BEGRIP ervaart. 
Dan komt de 2e training en kom je in de volgende fase dat je de meerwaarde gaat zien. Je staat boven lesstof en elke methode. Ofwel eigen regie over begrijpend lezen.

De vragen die ik zal stellen zijn: Welke successen kun je al vieren? Waar liggen verbeterkansen? Hoe ga je die vormgeven met Sterk BEGRIP?
Van mij mag je verwachten dat ik je de goede richting op stuur. Sterke leerkrachten maken sterke leerlingen. Dus je groeit samen in zelfsturing, zelfredzaamheid en zelfverzekerdheid om leerlingen leesvaardiger te maken.

Indien gewenst kan een extra training over het zelf maken van een CITO-analyse tot de mogelijkheden behoren. 

Wat anderen zeggen over Terena

Dankbaar
Mijn dochter heeft nu meer kansen voor de toekomst.
Ouder

Grootste vooruitgang

Terena heeft de grootste vooruitgang geboekt.
Ouders
Professioneel
Alles wat Terena doet, zit gedegen en doordacht in elkaar.
Schooldirecteur

"Wij hebben de resultaten vastgehouden ondanks de lockdowns.

Wij weten wat we moeten doen!" (Intern begeleider)