Lijkt het je leuk en nuttig om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen?

Coaching en advies

terena onderwijs2go

Coaching en advies

tekstbegrip vergroten met het pijlenmodel BEGRIP

Als sparringspartner sta ik naast jou en je team. Ik denk pro-actief mee om meer te halen uit Sterk BEGRIP, zodat je leerlingen leesvaardiger worden. 

Insteek leerkrachtgestuurd, old school.

terena onderwijs2go

Coaching en advies

verhalend ontwerpen implementeren

Vanuit introvert leiderschap neem ik je mee hoe je je team eigen regie geeft om je onderwijs te verrijken met o.a. verhalend ontwerpen.

Insteek competentiegericht onderwijs.

terena onderwijs2go

Coaching en advies

casus bespreking

CITO-analyse

Bespreek je casus. Zonder in je klas te zijn, weet ik door de CITO Begrijpend Lezen-analyse hoe jij hebt lesgegeven en wat je leerling(en) nodig heeft/hebben.

Data-analyse: meten is weten.

Online masterclass - 

kennismaken

Je krijgt opdrachten over visie en beleid opzetten om je leerlingen tekstinzicht te geven. Ook vertel ik je over werken met het pijlenmodel BEGRIP.

Online masterclass - 

speciaal voor VIP

Je krijgt opdrachten hoe je het pijlenmodel BEGRIP verder kunt toepassen, over het zelf opzetten van verhalend ontwerpen, bruikbare teksten zoeken en CITO-analyse.

Meet-ups op locatie van de VIP-school

Je krijgt opdrachten hoe je leiderschap en een professionele cultuur opzet om de kwaliteit van je begrijpend leesonderwijs te borgen en te versterken.

De leerkracht doet ertoe!

Hoe ziet coaching en advies van Terena eruit?

Ik laat visionair zien wat het betekent als Sterk BEGRIP inzet. Je krijgt een stevig punt op de horizon.
Je krijgt ook te horen waarom het huidige aanbod je daar niet brengt en hoe het met je eigen niveau is gesteld. Dat is confronterend.

Wanneer je met Sterk BEGRIP gaat werken, maak je snel eerste vorderingen. Verwacht dan dat je door een worstelperiode heen moet. Geen excellentie zonder bikkelen en doorzetten. Dus het is echt toepassen wat je hebt geleerd in de Academie op elke tekst en elke sociale situatie! En daar heb je elkaar als team bij nodig. Hoe sterker je samenwerkt, hoe meer je de kracht van Sterk BEGRIP ervaart. Dan komt de volgende fase dat je de meerwaarde gaat zien. Je staat boven lesstof en elke methode. Ofwel eigen regie over begrijpend lezen.

De vragen die ik zal stellen zijn: Welke successen kun je al vieren? Waar liggen verbeterkansen? Hoe ga je die vormgeven met Sterk BEGRIP?
Van mij mag je verwachten dat ik je de goede richting op stuur. Sterke leerkrachten maken sterke leerlingen. Dus je groeit samen in zelfsturing, zelfredzaamheid en zelfverzekerdheid om leerlingen leesvaardiger te maken.

Wat anderen zeggen over Terena

Dankbaar
Mijn dochter heeft nu meer kansen voor de toekomst.
Ouder

Grootste vooruitgang

Terena heeft de grootste vooruitgang geboekt.
Ouders
Professioneel
Alles wat Terena doet, zit gedegen en doordacht in elkaar.
Schooldirecteur
arrow_drop_up arrow_drop_down