Oudersupport

Ik help je met kennis en kunde om je zoon/dochter grip op begrijpend lezen te geven.

terena onderwijs2go

Aanbod

Oudercursus

Je leert in een online omgeving over begrijpend lezen.  Je krijgt opdrachten om te observeren en te doen. Zo krijg krijg je meer inzicht krijgt in het denken van je zoon/dochter en geef je ondersteuning.


Belbegeleiding

Je krijgt een strippenkaart om 5x een half uur te bellen. Je vertelt waar je tegenaan loopt en ik geef je waardevolle tips om mee aan de slag te gaan. Hiermee kun je ook in gesprek te gaan met school.


CITO-analyse

Je vraagt de gemaakte fouten op bij de school en daarmee maak ik een analyse met adviesverslag voor je.

Hiermee kun je zelf actief aan de slag en in gesprek gaan met school.


Begeleiding

Je vraagt de gemaakte fouten op bij de school en ik maak een analyse. Daarna begeleid ik je zoon/dochter drie keer (beperkt plek).  Het begeleidingsverslag helpt jou en de school verder op weg. 


toetsafname

"Ik geloof dat er meer in mijn kind zit!"

Deze uitspraak heb ik al vaak gehoord van ouders als de resultaten van de CITO-begrijpend lezen tegenvallen. Het zijn de ouders die geloven dat er meer in hun zoon/dochter zit dan er nu uitgehaald wordt. Maar waarbij school en ouders niet goed weten waar het precies in zit.

Wat veel leerlingen moeilijk vinden: omgaan met verschillende tekstsoorten, woordenschat, het leggen van verbanden en conclusies trekken. Ze hebben geen kapstok waar ze de informatie aan op kunnen hangen. Dus hier valt veel winst te behalen. 

Geloof jij ook dat je zoon/dochter meer kan laten zien en ben je bereid om doelbewust aan de slag te gaan? Dan ondersteun ik je graag. Ik heb al veel ouders en hun kinderen vooruit geholpen. Deze kinderen zijn allemaal 1 werk-denkniveau omhoog gegaan, waar ze enorm trots op zijn!

Kijk naar de mogelijkheden die ik je bied, waarbij we samen breed kijken naar begrijpend lezen.

Vader

Leerling bovenbouw

Wat een eye-openers! 

Wauw. Veel, uitgebreid en ziet er erg goed uit. Goede en prettige uitleg van de video's. Echt het gevoel om meegenomen te worden door de inhoud. Top! 

'Waarom is begrijpend lezen zo moeilijk?' vond ik echt steengoed. Heel begrijpend lezen wordt sterk uitgelegd.

Er zitten concrete hulp/tips voor huisbegeleiding in, geweldig.

Wat een eye-openers over pre-teaching, woordenschatontwikkeling en leren. 

De bijlagen zijn overigens geweldig en erg prettig.

De voortgangsbalken en vinkjes werken erg goed; het motiveert om het af te maken en volledig te zijn en alles te doorlopen.

ouders

meisje uit groep 8

Ze voelt zich eindelijk geholpen!

Ze voelt zich eindelijk geholpen!

Terena heeft onze dochter en ons als ouders een grote stap vooruit geholpen. Onze dochter heeft haar hele schooltijd al moeite met begrijpend lezen en voelde zich niet begrepen hierin. 


Terena gaat opzoek naar de kern van het probleem, iets dat op school nog niet eerder is gelukt. Ze geeft tools hoe jij je als kind door een ingewikkelde tekst kunt worstelen. Ze werkt opbouwend, stimulerend, doortastend en op een rustige manier.


We hopen dat het onze dochter veel resultaat oplevert. In ieder geval heeft ze al meer plezier in lezen gekregen en voelt ze zich eindelijk geholpen.

Vader

Luisteren en doorvragen

Zo leuk om te horen hoe jij met kinderen praat. Jij vraagt écht door! Ze moeten wel blijven nadenken en praten. En je vraagt wat ze niet leuk vinden aan teksten lezen en je laat zien hoe het wel leuk zou kunnen worden.
Juf taal en emotie
We noemen je juf taal en emotie. Je kijkt altijd naar de ingangen bij onze dochter.
Moeder
Betrokken
Dank je voor je betrokkenheid. Onze zoon is nu écht goed door de leerkracht bekeken.
Moeder van een zoon in groep 7/8
Beter praten
Als hij met jou heeft gewerkt, dan praat hij daarna beter. Dat merken we hier allemaal.
Begeleiding

Geloof je dat er meer in je zoon/dochter zit dan dat er nu uitkomt?
En wil je je zoon/dochter vooruit helpen?