Beste minister van onderwijs...met passie voor begrijpend lezen, leerlingen en leerkrachten

Beste minister van onderwijs...met passie voor begrijpend lezen, leerlingen en leerkrachten

Beste Minister van Onderwijs (Dennis Wiersma), onderwijsprofessionals en ouders,

Met passie voor begrijpend lezen, leerlingen en leerkrachten heb ik deze video gemaakt.

Het is mijn innerlijke drive om inzicht te geven in hoe het systeem van begrijpend lezen in elkaar zit en welke inhoudelijke problemen er spelen.


In deze video leg ik de inhoudelijke problemen uit rondom begrijpend lezen:

    nog niet geleerd op de opleiding of vanuit de methodes

    tot voor kort was er nog geen theorie voor begrijpend lezen

    inlegkunde

    eigen mening first

    tekstenplukkerij

    samengestelde teksten

    voorspellen

    voorkennis activeren

    eenmalige teksten

    de kleine woordjes bij toetsvragen

    woordenschat

    niet duidelijk waarom het belangrijk is dat de tekst gelezen wordt.


Met Sterk BEGRIP heb ik daar een oplossing voor.

Tekstverbanden hangen logisch met elkaar samen en vragen zijn heel logisch geordend.

De scholen, die ermee werken, halen goede resultaten voor begrijpend lezen. Ook individuele leerlingen die ermee begeleid worden groeien in de begripsontwikkeling. En dat maakt niet uit op welk niveau dat is (leerlingen groep 1-8 in het regulier basisonderwijs, ZML-leerlingen en hoogbegaafden op het voortgezet onderwijs). Want leerkrachten weten wat ze moeten doen om leerlingen vooruit te helpen.

Het lijkt me leuk om een keer een kop koffie te drinken en hierover door te praten.

Hartelijke groet, Terena

Eigenaar Onderwijs2Go, specialist Sterk BEGRIP.

contact@onderwijs2go.nl

Over de schrijver
Ik ben Terena, getrouwd, moeder van 2 dochters en leerkracht van origine en eigenaar van Onderwijs2Go.Ik geloof dat als we leerlingen beter zien, begrijpen en activerend begeleiden dat ze verder komen dan iedereen voor mogelijk heeft. En hoe groter het handelingsrepertoire is, hoe makkelijker ruggensteun geboden kan worden aan leerlingen.Zelf heb ik verschillende klassen opgestart. En al bijna 20 jaar heb ik een eigen praktijk om leerlingen te ondersteunen in de spraak-taal-lees-schrijfontwikkeling. Ook heb ik gewerkt bij een onderwijsvernieuwer op het gebied van leren leren en begrijpend lezen voor het basisonderwijs. Verder heb ik een innovatieproject geleid voor de zondagsschool en ben ik co-trainer geweest bij Krav Maga voor bovenbouw leerlingen.Sinds 2016 heb ik Onderwijs2Go als lean-start-up gestart. Ik had de theorie van begrijpend lezen ontdekt en heb daar van jong tot oud, van ZML tot VWO, kleine groepen, grote groepen, schoolteams, leerlingen, ouders, woon- werkbegeleiding en logopedisten mee geïnspireerd om het begrip van leerlingen te versterken.Mijn missie is gegroeid om het onderwijs en ouders te inspireren om een groot en breed handelingsrepertoire te hebben om elk kind écht te zien en inventief vooruit te helpen. Daarvoor schrijf ik boeken, geef ik trainingen (online en klassikaal), coach ik schoolteams, ouders en leerlingen en doe ik ook audits begrijpend lezen waarbij ik tips en adviezen geef met zeer goede resultaten.Wil jij je eigen vaardigheden versterken om leerlingen vooruit te helpen of heb je aanmoediging nodig? Neem dan contact om te kijken wat ik voor je kan betekenen: contact@onderwijs2go.nl.
Reactie plaatsen