arrow_drop_up arrow_drop_down

Studerend lezen trainingen

Instructie over begrijpend lezen

Instructie over begrijpend lezen

De meest complete online gids over begrijpend lezen. Alles wat je als leerkracht wilt weten!

Leesbaarheid van de tekst bepalen

null

Als jij weet wat de tekst complex maakt, dan kun je leerlingen daarin inzicht geven.

Samen praten over teksten

null

Samen praten over teksten leidt tot tekstinzicht. Zet sociaal leren in om meer van de tekst te begrijpen.

Samenwerken met ouders

null

Maak ouders co-teachers en vergroot samen het leerrendement.

Toetsanalyse

null

Eindelijk is het mogelijk om vanuit de cito-toetsen een sterke diagnostiek op te zetten.

Leerlijn

null

De meest nauwkeurige leerlijn die jou het verrassende inzichten geeft in begrijpend lezen en je leerlingen.

Onderzoek

null

Out-of-the-box experimenten en schokkende ontdekkingen vanuit nieuwsgierigheid opgeschreven.

Barbara Hoogland

Intern begeleidster

Horizon

Hier word ik blij van!

Ik heb een begrijpend leesles gezien van de bovenbouw leerkracht, waar ik helemaal blij van werd.


Ze gebruikte op een hele goede en duidelijke manier het Pijlenmodel BEGRIP en de verwerking stond ook in het teken van gebruik model

Niet zeker welke training jij nodig hebt?

Instructie over begrijpend lezen

Instructie over begrijpend lezen

Lekker online spieken hoe het ook alweer zit met begrijpend lezen. Dit is de plek waar je elke keer weer terug komt. De modules in de training zijn los van elkaar te bekijken en ze helpen je verder met het versterken van je instructie over het pijlenmodel BEGRIP. 

Je leert de complete theorie van begrijpend lezen. Want hoe beter jij en je team het weten, hoe leesvaardiger jullie leerlingen worden. 

Toetsanalyse

Uniek in Nederland! Eindelijk kan de Cito-toets begrijpend lezen ingezet worden als diagnostisch middel. De fouten van leerlingen vergelijk je met de database en het analysemiddel in de online training. Zo ontdek je waar je leerlingen ondersteuning in nodig hebben. Waar je voldoende instructie over hebt gegeven en waar kansen liggen voor een hoger leerrendement. Je krijgt tips voor je onderwijs. 

Leerlijn

Hoe meer je weet als leerkracht, hoe doelbewuster je de leerlingen vooruit helpt met begrijpend lezen.  Je leert op hoofdlijnen naar leerlingen kijken en waar nodig bekijk je de individuele leerling. Je krijgt handreikingen om beter te observeren tijdens je lessen. Als team help je elkaar vooruit. Ideaal voor zowel beginners als gevorderde leerkrachten. 

Leesbaarheid van de tekst bepalen

Deze online training geeft jou exact antwoord op de vraag wat een rijke tekst is. Een ijzersterk meetinstrument wat inzicht geeft in het tekstniveau. Wanneer jij ziet wat een tekst complex maakt, kun je de leerlingen daarop wijzen. Zo helpen jij en je team  doelbewust de leerlingen door steeds complexere teksten heen.

Samenwerken met ouders

Ouders zijn experts van hun kind. En ze hebben het beste met hun kind voor. Alleen ze weten vaak niet hoe ze hun kind thuis het beste kunnen ondersteunen. Daar hebben ze jou als leerkracht bij nodig. Zie de meerwaarde van het samenwerken met ouders en haal samen met hen meer uit je leerlingen. Je krijgt praktische tips om door te geven in de gesprekken met ouders. 

Samen praten over teksten

Super handig hoe vragen volgens een vaste structuur geordend zijn. Samen met je team geef je leerlingen inzicht in het systeem van vragen. Want zo leren leerlingen precies waarnaar gevraagd wordt. Stel dat je een vraag stelt over een  oorzaak, dan wil je natuurlijk geen antwoord hebben met de oplossing. Daar stel je een andere vraag over. Jij beslist welke vragen je de leerlingen aanreikt om samen over te praten. De vragen zijn direct praktisch toe te passen. Ideaal voor jongere en oudere leerlingen!

Onderzoek

Onderzoekers zijn een beetje eigenwijs. Zo ook Terena. Ze stelt non-stop de waarom-vraag. Waarom lukt het niet? Waarom maakt deze leerling fouten? Hoe kan het anders? 

Out-of-the-box doet ze eenvoudig baanbrekend onderzoek. De inzichten zijn verhelderend voor de onderwijspraktijk. Het verklaart waarom fouten worden gemaakt.

Boeiend leesvoer voor jou en je team. 

Toegang tot alle trainingen van Onderwijs2Go? Word nu VIP!

Samen met je team proactief aan de slag. Alles wat je moet weten over begrijpend lezen is voor jou en je team beschikbaar. Je werkt flexibel door de trainingen heen, passend bij waar je behoefte aan hebt. Uiteraard zijn er leerroutes aangegeven om eenvoudig op te starten.

Jullie krijgen inzicht hoe begrijpend lezen als systeem werkt. Met dat inzicht geven jullie de leerlingen grip op begrip. 

Want leesvaardige leerlingen hebben meer sociaal-economische kansen voor de toekomst. 

Word nu VIP, krijg support in de community, volg extra webinars en krijg een extra workshop op locatie!

null

Professioneel
Terena kent de hoofdlijnen en alle details van begrijpend lezen.

Heel gepassioneerd!

Universiteitsmedewerker

Dit heeft meerwaarde
Je leert door te doen. Het is op van alles toepasbaar en leerlingen vinden het leuk! 
Leerkracht middenbouw

Hij luistert beter

Sinds het werken met het pijlenmodel kan onze zoon beter een verhaal/gebeurtenis vertellen.

Ouders